Historiek

Onder initiatief van Patrick D'hoore, Claudine Delhuvenne en Thérèse Larmuseau werden in 1965 op de huidige locatie  2 velden afgebakend om een eerste tenniswedstrijdje te spelen.

In 1967 zijn de eerste formele stappen gezet tot de oprichting van TC Nobel. Patrick D'hoore (1967 - 1976) is als eerste voorzitter verkozen door de leden. Hij heeft ervoor gezorgd dat TC Nobel op 24 februari 1972 officieel kon toetreden tot de Koninklijke Belgische Tennis Bond. 

Ere-voorzitter Laurent Vervaet (1976 - 2006) heeft Patrick D'hoore opgevolgd als tweede voorzitter van de club. Laurent heeft 30 jaar de club geleid. Gedurende deze periode heeft hij een huzarenstukje uitgevoerd met volgende activiteiten: 

  • de gronden tot volledige eigendom brengen van TC Nobel;
  • TC Nobel als vzw ombouwen - eerste statuten verschenen op 4 mei 1978;
  • de uitbreiding tot de huidige 4 velden;
  • de bouw van het clubhuis met opening in 1980.

Na Laurent heeft Coen Buysse (2006 - 2011) zich actief ingezet om gedurende 5 jaar de club te gaan leiden. Gedurende deze periode zijn er belangrijke transformaties geweest in de bar waarbij de veranda bijgebouwd is. Daarnaast hebben sportieve elementen extra vorm gekregen.

Vanaf 2011 heeft Mieke Neirinck (2011 - 2016), zeer sterk betrokken met de tennisschool, als eerste vrouwelijke voorzitter van de club de leiding opgenomen. Gedurende deze periode heeft de club een transformatie ondergaan. Structurele infrastructurele aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat TC Nobel de club is met voorzieningen die weinig andere clubs hebben. De kleedkamers, de afwateringssystemen, de bewateringsystemen van de velden, de bar met zijn keukenfaciliteiten, de speeltuin zijn belangrijke realisaties die de club zoveel aangenamer maken.

Begin 2017 heeft Mieke de skepter doorgegeven aan Martin Devreese (2017 - heden).  Martin is gestart met een project voor de toekomst waarbij alle facetten van de tennisclub stap per stap herbekeken werden. De 50 jaar oude velden werden in 2019 heraangelegd waardoor het traditionele water probleem na een regenbui weggewerkt werden. Een eerste cruciale stap in het vernieuwingstraject.


Onze missie

Een financieel gezonde tennisclub creëren dat een toegankelijke ontmoetingspmaats is voor de recreatieve alsook de competitieve tennisspeler van Aalter en omstreken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen spelniveau, man of vrouw, jong of oud, rang of stand noch afkomst. De club wordt gekenmerkt door sportiviteit en respect voor de medemens in een familiale en sociale omgeving.