Welkom aan de jeugd

Hallo jeugd en achterban,

de jeugdwerking is één van de kernpijlers binnen TC Nobel. We zijn een recreatieve club, waar competitie toch een plaats heeft maar waar vooral elk kind een kind kan zijn. 

Tennisvlaanderen heeft sinds 2022 een nieuwe labelconcept uitgewerkt maar het resultaat blijft hetzelfde. Men heeft de inspanningen van de club nogmaals beloond met het Jeugdvriendelijke Opleidingsclub Goud certificaat in 2023. Met dank aan de zeer nauwe samenwerking met de Tennisschool Aalter onder leiding van Donald, de ouders, vrijwilligers ... en natuurlijk onze eigen jeugd. 

Deze erkenning toont aan dat de jeugd goed zit bij TC Nobel!

De jeugdwerking bestaat uit 2 pijlers, kidstennis en gevorderde jeugd. Hieronder een omschrijving van beide trajecten die in de zomer alsook in de winter georganiseerd worden. 

Kidstennis

KidsTennis is het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept voor kinderen vanaf 3 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma's kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier, hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Gevorderde jeugd

Selectielessen

Voor gevorderde jeugd die hun tennis willen vervolmaken, gedisciplineerd en geconcentreerd bezig zijn met tennis om hun grenzen te verkennen en te verleggen. Tennislessen welke doorgaan van april tot september (14 weken) met onderbreking in juli.

Stages

Vakantiestages : weekstages tijdens de vakantieperiodes. Dagelijks 2/3 tennis en 1/3 omnisport van 10u tot 16u. Opvang mogelijk vanaf 08:00h

Competitiestages : deze stages gaan door tijdens de maanden juli en augustus. Dit zijn weekstages die gecombineerd worden met tornooideelname onder begeleiding van een trainer/coach.

Heb je zin om te proeven van de tennissport? Alle informatie betreffende tennislessen inclusief de verschillende jeugdformules kan je terugvinden via onderstaande knop. 

Informatie jeugdwerking

Donald Van Landschoot

Jeugdsportcoördinator, hoofdtrainer

Tel : 0497 / 42 61 63

e-mail : donald.vl@belgacom.net  

www.tennisschoolaalter.be